TEKNOLOGJI

Ferrari 812 Superfast

Ferrari citon edhe një herë të kaluarën e tij duke prezantuar në Sallonin e Gjenevës 2017 (9-19 mars) modelin më të fundit 812 Superfast. Në fakt ky do të jetë modeli që zëvendëson F12-ën. Me një peshë prej 1 525 kg, kjo coupé e re e Kalit arrin një shpejtësi …

Lexo më shumë

Telefoni që vetëshkatërrohet

Një grup studiuesish të Universitetit të Shkencës dhe Teknologjisë ”King Abdullah”, kanë prodhuar një telefon që vetëshkatërrohet, njësoj si ata që jemi mësuar të shohim në filmat me agjentin sekret 007. Telefoni mund të vetëshkatërrohet nëse ushtrojmë një presin të caktuar ose duke e komanduar në distancë. Ky mekanizëm mund …

Lexo më shumë