TEKNOLOGJI

Vetëm telefonat në avion

Turkish Airlines nisi zbatimin e masës së ndalimit të laptopëve, tabletëve e çdo mjeti tjetër të madh elektronik nëpër avione, duke lejuar vetëm telefonat celularë, siç është kërkuar nga qeveria amerikane dhe ajo britanike. Pasagjerëve në aeroportin “Ataturk” u është lejuar t’i përdorin kompjuterat e tyre portabël deri në momentin …

Lexo më shumë

Instagrami me masa ndaj përmbajtjeve të ndjeshme

Instagram

Instagram ka filluar t’i turbullojë “përmbajtjet e ndjeshme” edhe nëse ato iu përmbahen rregullave të kompanisë për përmbajtjet ofenduese. Instagram tani bllokon përmbajtjet pornografike dhe përmbajtjet e tjera grafike që nuk përshtaten me rregullat e komunitetit të tij. Bllokada në postime bëhet duke turbulluar përmbajtjet e ndjeshme me një paralajmërim …

Lexo më shumë

Rritet numri i përdoruesve të celularëve në Kosovë

Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP) ka publikuar raportin “Pasqyrë e Tregut të Komunikimeve Elektronike”, i cili përfshinë ecurinë e indikatorëve kryesorë të tregut për tremujorin e katërtë të vitit 2016 (TM4 – 2016). “Numri total i përdoruesve të telefonisë mobile në fund të tre-mujorit të katërt (TM4-2016) …

Lexo më shumë

Taksa edhe për robotët

Nëse i zënë vendin e punës njerëzve, edhe robotët duhet të paguajnë taksa. Robert Shiller i “The Guardian” kujton sesi ideja e vendosjes së një barre tatimore edhe mbi makinat që përdorin inteligjencën artificiale është hedhur për herë të parë majin e vitit të kaluar, në një draft raport të …

Lexo më shumë

Cebit: Ndërlidhja e përgjithshme

Interneti i ka fajet që panairet e kompjuterëve duken gjithnjë e më të ngjashme mes tyre. Kjo shihet edhe në panairin e kompjuterëve Cebit në Hannover, ku paraqiten risi të jashtëzakonshme. Automjete autonome? Ato mund të shihen edhe në Panairin Ndërkombëtar të Automjeteve (IAA) në Frankfurt apo Konferencën Tech (SXSW) …

Lexo më shumë

Instagrami sjell opsione të reja

instagram

Kur Instagrami kishte lëshuar veçorinë për video-transmetim të drejtpërdrejtë vitin e shkuar, ishte vënë re mungesa e ruajtjes së tyre, pasi që përdoruesit përfundojnë transmetimin. Këtë veçori Instagrami tanimë  e ka shtuar. Instagram Live tani rivalizon Periscopen e Twitterit dhe Liven e Facebookut. Ky përditësim vjen me versionin e fundit …

Lexo më shumë