Ballina / TEKNOLOGJI (page 9)

TEKNOLOGJI

Robotët argëtues

Kawaii,olympic, toyota

Krijesat e vogla me sy të mëdhenj do të mund të lëvizin krahët në mënyrë të telekomanduar dhe të sillen njësoj si spektatorët dhe sportistët Gjiganti japonez në fushën e automjeteve Toyota, sponsor i aktivitetit sportiv, prezantoi para medias disa robotë, ani pse ende jo gati për të performuar, por …

Lexo më shumë

Nëse ke edhe ti një volvo?

volvo, V40, V60, V70, S80, XC60, XC90

Volvo ka lëshuar njoftime ku pothuajse 500,000 makina në mbarë botën mund të kenë probleme të sigurisë Për shkak të dështimit të prodhuesit ka frikë se një komponent brenda disa motorëve me naftë mund të shkaktohen defekte. Në një skenar më të keq kjo mund të çojë në zjarrin e …

Lexo më shumë

A do të gjobitet Facebook me 5 miliardë dollarë ?

Facebook gjobitet nga Britania

Rregullatorët në SHBA kanë aprovuar propozim marrëveshjen që Facebook të gjobitet me 5 miliardë dollarë për shkelje të të dhënave të privatësisë, në ndërlidhje me skandalin me “Cambridge analytica”.  Gjoba ende duhet të finalizohet nga Departamenti i Drejtësisë, kurse deri tash për te pajtueshmëria është arritur vetëm në Komisionin Federal …

Lexo më shumë

Po na vjedhin identitetin

pasaporta, hotelet

Vjedhja e më shumë se 5 milion numrave të pasaportës nga të dhënat e hoteleve të vitit të kaluar vazhdon të shqetësojë konsumatorët se kriminelët po përdorin informacionin e tyre për mashtrime apo edhe udhëtime Ndryshe nga të dhënat e kartave të kreditit ose të rrjeteve sociale, ekzistojnë disa mekanizma …

Lexo më shumë