TEKNOLOGJI

Google Earth bëhet “social”

Google Earth, shërbimi për eksplorimin e globit falë pamjeve satelitore, mund të bëhet një farë rrjeti social. Shoqëria Mountain View, në fakt, kishte qëllim t’u jepte përdoruesve mundësinë të hidhnin foto, histori, tekste e video të lidhura me vendet. Kjo risi, e sjellë nga faqet e specializuara, mes të cilave …

Lexo më shumë

Studimet e “pavarura”, Google influencon opinionin

google

Google ka shpenzuar miliona dollarë për të financuar kërkime akademike në SHBA dhe Evropë për të influencuar opinionin publik dhe politikëbërësit. Sipas një raporti të Fushatës për Përgjegjësi, një organizëm shtetëror jofitimprurës në SHBA, Google gjatë dekadës së fundit ka financuar studime që duket se mbështesin interesat e saj të …

Lexo më shumë