TEKNOLOGJI

BE zhvillon super-kompjuterin evropian

Komisioni Evropian që një kohë të gjatë është duke shqyrtuar mundësinë e krijimit të super-kompjuterit në rajonin e BE-së, i cili do t’iu shërbente vendeve anëtare për të zënë hapin me vendet tjera, të cilat posedojnë tashmë një kompjuter të tillë. Për të vendosur se çfarë super-kompjuteri i nevojitet Evropës, …

Lexo më shumë

Kaspersky prezanton aplikacionin e sigurisë për pajisjet Android

Kompania Kaspersky Lab prezantoi aplikacionin e tij të ri, Kaspersky Secure Connection për Android, i cili synon të mbrojë të dhënat e përdoruesve që lidhen përmes rrugës së internetit. Karakteristika kryesore e këtij aplikacioni është se ofron siguri maksimale për mbrojtjen e përdoruesve, enkriptimin e trafikut në mënyrë automatike, varësisht …

Lexo më shumë

Së shpejti vjen mini elektrik

Së fundmi, BMW ka konfirmuar zyrtarisht se modeli elektrik Mini do të fillojë të prodhohet më 2019-ën në Britani të Madhe. Sistemi elektrik i tërheqjes do të prodhohet në Gjermani, në fabrikat e BMW-së në Dingolfing dhe Landshut, ndërsa prodhimi i këtij modeli në tërësi do të bëhet në Oxford …

Lexo më shumë