TEKNOLOGJI

Krijohet telefoni mobil pa bateri

Hulumtuesit në SHBA prezantuan prototipin e telefonit mobil pa bateri, i cili përdorë teknologjinë për të cilën shpresohet se me kohë do të implementohet në prodhimet për tregun masive, transmeton Reuters. Telefoni është krijuar nga grupi i hulumtuesve nga universiteti Washington në Siettle dhe punon në parim të gjenerimit të …

Lexo më shumë

Ministri irlandez: Kërkesa evropiane për të gjobitur Apple është absurde

Komisioni Evropian urdhëroi Apple të ripaguante taksat Irlandës pasi arriti në konkluzionin e gjigandi Amerikane kishte paguar shuma minimale këtij vendi. Ministri Irlandez i Financave tha se kërkesa e Komisionit Evropian për grumbullimin e 13 miliard dollarëve taksa të papaguara nga Apple është një absurditet shprehej ai për gazetën gjermane …

Lexo më shumë