TEKNOLOGJI

Edhe Amazon-i me Youtube

amazon youtube

Rivaliteti i Amazon me Google mund të ashpërsohet edhe më shumë, pasi gjiganti i “e-commerce” po përgatit në fshehtësi një konkurrent të Youtube. Në fillim të muajit, Amazon ka bërë kërkesë për të bërë të tijat termat “AmazonTube” dhe “OpenTube”. Amazon ka regjistruar edhe disa “domain”-e që kanë sinjalizuar planet …

Lexo më shumë

Uber shpallet kompani transportuese

uber

Gjykata Evropiane e Drejtësiësë ka vendosur që Uber të konsiderohet si kompani e transportit dhe duhet të rregullohet me ligj ashtu sikur kompanitë tjera të taksive. “Shërbimi i ofruar nga Uber, duke lidhur individë me drejtues joprofesional të makinave është i përfshirë në shërbimet e fushës së transportit”, ka thënë …

Lexo më shumë

Videot, prioritet i Facebook

Facebook

Një sistem kompleks radhitjeje vendos se cilat postime përdoruesit do të shohin të parët. Facebook tha ditën e Enjte se do të promovonte akoma edhe më shumë videot në “News Feed” në mënyrë që të ngjallte më shumë interes tek përdoruesit dhe konkurrojë në mënyrë të drejtpërdrejtë me Youtube. Rrjeti …

Lexo më shumë