fbpx

TEKNOLOGJI

Koreja e Jugut lëshon udhëzimet zyrtare për shkëmbimet e kriptovalutave

Qeveria e Koresë së Jugut ka lëshuar zyrtarisht dy grupe të udhëzimeve të premtuara më parë që përcaktojnë masat rregulluese të kriptovalutave. Përveç detajeve të sistemit të ri të emrit të vërtetë për t’i dhënë fund tregtisë anonime të kriptovalutave, gjithashtu qeveria botoi udhëzimet e saj kundër pastrimit të parave …

Lexo më shumë

Apple vjen me risi të reja

Vërsionin i fundit softverikë nga kompania Apple me numër 11.2.5, ka paralajmëruar për risin e radhes. Tani, përdoruesit e iPhone dhe iPad mund të kërkojnë nga Siri të lexojë lajmet e dites, ku si parazgjedhje univerzale është “The Washington Post”. Ndërsa opsione të tjera janë Fox News, NPR, CNN. Lajmi …

Lexo më shumë

Nostradamusi kishte parashikuar kriptovalutat qysh në shekullin e 16-të

Rritja e vlerës së Bitcoin është bërë tema kryesore në botë, kurse qysh në shekullin e 16-të Nostradamusi e kishte parashikuar ekzistencën e kësaj kriptovalute. Nostradamusi qysh në vitin 1555, në librin “Les Proheties”, kishte parashikuar revolucionin e kriptovalutës, transmeton Telegrafi. Në disa rreshta të këtij libri thuhet se kombet …

Lexo më shumë