TEKNOLOGJI

Mac pro i ridizajnuar

Gjysmë viti pas njoftimit, Mac Pro i rinovuar i Apple së shpejti do të jetë në dispozicion. Kompania ka njoftuar klientët e interesuar që stacioni i punës dhe Pro Display XDR do të jenë në dispozicion nga 10 dhjetori. Apple ende nuk ka njoftuar për konfigurimin dhe çmimet e mundshme …

Lexo më shumë

Instagram vendos rregulla të reja

Instagram do të kërkojë nga anëtarët e saj të rinj të regjistrojnë datën e lindjes, pasi planifikon të prezantojë më shumë përmbajtje që i përshtaten grup-moshave specifike. Ky rrjet i ndarjes së fotografive sociale tashmë kërkon që përdoruesit të jenë të paktën 13-vjeç për të krijuar një llogari. Kërkimi i …

Lexo më shumë

AI : Modeli ekonomik i FB dhe Google kërcënim për të drejtat e njeriut

facebook

Vëzhgimi i gjithëpranishëm i operuar nga kompanitë Facebook dhe Google mbi miliarda njerëz paraqet një “kërcënim sistematik” për të drejtat e njeriut është akuza e Amnesty International. Në raport, OJQ-ja njeh rolin pozitiv të Google dhe Facebook në “lidhjen e botës dhe ofrimin e shërbimeve thelbësore për miliarda njerëz”. ”Modeli …

Lexo më shumë

BE kërkon rregulla për monedhat digjitale

Shtetet anëtare të Bashkimit Evropian paralajmëruan Facebook-un dhe kompanitë tjera që po planifikojnë të kenë monedhat digjitale, se Bashkimi Evropian do të insistojë në një kornizë të duhur rregullatore, përpara çdo nisjeje të përdorimit të tyre. “Asnjë monedhë e re botërore nuk duhet të fillojë funksionimin, derisa sfidat dhe rreziqet …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!