TEKNOLOGJI

Kryebankieri evropian flet për Bitcoin

Presidenti i Bankës Qendrore Evropiane, Mario Draghi paralajmëroi dje për rrezikun e Bitcoinit dhe kriptomonedhave të tjera, si asete shumë të rrezikshme, që duhet të mbahen me shumë kujdes, veçanërisht nga bankat. “Monedhat virtuale janë subjekt i një paqëndrueshmërie të lartë. Çmimi i tyre është shumë spekulativ”, deklaroi presidenti i …

Lexo më shumë

Kërcënimi nga Bitcoin

Kina është e vendosur të ndalojë tregtinë e kriptovalutave duke bllokuar të gjitha faqet e internetit që lidhen me ofertat fillestare të monedhave (ICO) dhe tregtimin e kriptovalutave, duke përfshirë të gjitha faqet e internetit të huaja. Financial News, përcjell Telegrafi, botoi një shkrim, i cili përshkruan planet e qeverisë …

Lexo më shumë

Presidenti Gjerman deklarata paralajmëruese rreth monedhave kriptografike

Steinmeier tha se është e rëndësishme për tregjet, që të qëndrojnë me “këmbë në tokë” në një ekonomi reale. Presidenti Gjerman Frank-Walter Steinmeier paralajmëroi ditën e Enjte sektorin financiar i cili sipas tij ka përgjegjësinë për të parandaluar spekulimin dhe formimin e flluskave në tregun e monedhave kriptografike. Gjatë një …

Lexo më shumë