TEKNOLOGJI

Lituania, ushtri digjitale kundër “fake news”-it të sponsorizuar nga Rusia

Lituanezёt kanё krijuar vullnetarisht njё ushtri digjitale pёr tё luftuar dezinformatat “Made in Russia” dhe duan t’u kundёrvihen trolleve rusё duke demaskuar „Fake News“ dhe propagandёn qё ata pёrhapin nё botё. Kryesisht vendet e vogla fqinje tё Rusisë rregullisht bien viktimë e fushatave ruse tё dezinformimit nё internet. Kundёr „trolleve” …

Lexo më shumë

Nga 1 shkurti ‘Whatsapp’ s’do të jetë më i pranueshëm në këta smartphone

“iPhone 4” dhe pajisjet e tjera që përdorin sisteme operative të vjetruara s’do të jenë më në gjendje të përdorin aplikacionin e mesazheve “whatsapp”. Ekziston një risi e rëndësishme për përdoruesit e “WhatsApp”, që shkëmbejnë mesazhe me tekst, zë dhe media çdo ditë përmes smartphone, por vetëm për ata që …

Lexo më shumë

Ky është rekordi i ri teknologjik

Universiteti Politeknik i Torinos ka vendosur nje rekord teknologjik me shpikjen e lidhjes Wi-Fi midis një sensori dhe një marrësi më shumë se 700 km larg, konkretisht mes Sardenjës dhe Spanjës. Eksperimenti filloi në vitin 2017 dhe u krye nga universitetet iXem Labs, të cilat gjithmonë janë angazhuar për kërkime …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!