Ballina / TEKNOLOGJI (page 31)

TEKNOLOGJI

Gjashtë në dhjetë e amerikanëve kanë dëgjuar për Bitcoin

kriptovaluta

‘Global Blockchain Business Council’ dhe ‘Survey Monkey’ u bashkuan për një vlerësim të qëndrimeve amerikane ndaj Bitcoin, kriptovalutës më të popullarizuar në botë. Ndërgjegjësimi për këtë kriptovalutë në një farë mënyre është i lartë, por ata që e zotërojnë këtë aktualisht mbeten relativisht të ulët. Në këtë anketë u intervistuan …

Lexo më shumë

Koreja e Jugut lëshon udhëzimet zyrtare për shkëmbimet e kriptovalutave

Qeveria e Koresë së Jugut ka lëshuar zyrtarisht dy grupe të udhëzimeve të premtuara më parë që përcaktojnë masat rregulluese të kriptovalutave. Përveç detajeve të sistemit të ri të emrit të vërtetë për t’i dhënë fund tregtisë anonime të kriptovalutave, gjithashtu qeveria botoi udhëzimet e saj kundër pastrimit të parave …

Lexo më shumë

Koreja e Jugut ndalon blerjen e kriptovalutave me llogari bankare anonime

Koreja e Jugut do të ndalojë përdorimin e llogarive bankare anonime për tregtimin e monedhave kriptografike duke filluar nga 30 Janari thanë autoritetet vendase. Kjo masë vjen në një kohë kur Seuli po përpiqet të largojë maninë e Koreano-Jugorëve me monedhat kriptografike. Të gjithë që nga studentët, tek punonjësit shtetëror …

Lexo më shumë

Nostradamusi kishte parashikuar kriptovalutat qysh në shekullin e 16-të

Rritja e vlerës së Bitcoin është bërë tema kryesore në botë, kurse qysh në shekullin e 16-të Nostradamusi e kishte parashikuar ekzistencën e kësaj kriptovalute. Nostradamusi qysh në vitin 1555, në librin “Les Proheties”, kishte parashikuar revolucionin e kriptovalutës, transmeton Telegrafi. Në disa rreshta të këtij libri thuhet se kombet …

Lexo më shumë