Ballina / TEKNOLOGJI (page 28)

TEKNOLOGJI

Kosova avancon në blockchain

bitcoin-mining

Sot do të bëhet sot hapja solemne e Blockchain Institute në Prishtinë. Ermal Sadiku, tha se hapja e “Blockhain Institute”, është me rëndësi për hulumtimin e Blockchain dhe të Kriptovalutave. “Ideja është që të kemi certifikatë. Ky është qëllimi jonë”, tha ai në emisionin e mëngjesit në RTK. Sipas tij …

Lexo më shumë

Banka Frick prezantoi investimet e drejtpërdrejta të Kriptovalutave

Institucioni i huadhënies së Lihtenshtajnit Banka Frick tani ofron “investime direkte” dhe ruajtje të ftohtë të pesë monedhave kriptoze, njoftoi në një njoftim për shtyp të 28 shkurtit. Synuar kryesisht në “pjesëmarrësit e tregut profesional dhe ndërmjetësit financiarë”, sipas Frick, investimi dhe magazinimi ofrohen për Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple dhe Ether. Banka, e cila u themelua në vitin 1998, ka kërkuar të dalë nga konkurrenca në një vend të vogël evropian, duke futur një shërbim të investimeve dhe ruajtjes së kriptos që është “në kërkesë” përtej kufijve të saj, thotë ajo. “Shërbimet tona janë në kërkesa nga kompanitë anembanë gjithë Evropës,” komentoi oficeri i klientit, Hubert Büchel. Për përfitimet e perceptuara që kanë të bëjnë me kriptovalutat përmes një banke, Büchel vazhdoi: “Kjo është për shkak se ata e dinë se ne mund t’u ofrojmë atyre mbështetje të besueshme në zbatimin e modeleve të tyre të biznesit me kriptovaluta dhe blockchain në përputhje me kuadrin rregullator ekzistues”. Përkundër faktit që Banka Frick ishte më parë aktive në produktet me kriptovaluta, lëvizja duket të kopjojë Zvicrën fqinje, ku institucionet Vontobel dhe Falcon Private Bank kanë ofruar ekspozim ndaj investimeve të kriptovalutave që nga viti 2016.

Institucioni i huadhënies së Lihtenshtajnit Banka Frick tani ofron “investime direkte” dhe ruajtje të ftohtë të pesë monedhave kriptoze, njoftoi në një njoftim për shtyp të 28 shkurtit. Synuar kryesisht në “pjesëmarrësit e tregut profesional dhe ndërmjetësit financiarë”, sipas Frick, investimi dhe magazinimi ofrohen për Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple …

Lexo më shumë