TEKNOLOGJI

A do të gjobitet Facebook me 5 miliardë dollarë ?

Facebook gjobitet nga Britania

Rregullatorët në SHBA kanë aprovuar propozim marrëveshjen që Facebook të gjobitet me 5 miliardë dollarë për shkelje të të dhënave të privatësisë, në ndërlidhje me skandalin me “Cambridge analytica”.  Gjoba ende duhet të finalizohet nga Departamenti i Drejtësisë, kurse deri tash për te pajtueshmëria është arritur vetëm në Komisionin Federal …

Lexo më shumë

Po na vjedhin identitetin

pasaporta, hotelet

Vjedhja e më shumë se 5 milion numrave të pasaportës nga të dhënat e hoteleve të vitit të kaluar vazhdon të shqetësojë konsumatorët se kriminelët po përdorin informacionin e tyre për mashtrime apo edhe udhëtime Ndryshe nga të dhënat e kartave të kreditit ose të rrjeteve sociale, ekzistojnë disa mekanizma …

Lexo më shumë

Gjenerata e 5-të e principatës

howei, monaco

Kompania “Monaco Telecom” aktivizoi sot rrjetin e saj 5G, me pajisjet kineze të “Huawei”, duke e bërë këtë principatë që ndodhet në juglindje të Francës shtetin e parë në Europë të mbuluar krejtësisht nga rrjeti i kësaj teknologjie të re të komunikimit “Ne jemi bërë shteti i parë krejtësisht i …

Lexo më shumë

Instagrami me anti-ngacmim

instagram, buling

Instagram beson se mjeti i ri anti-ngacmim, i bën përdoruesit të ndalojnë dhe të marrin në konsideratë atë që po thonë, dhe mendon që mund të ndihmojnë në frenimin e abuzimit në platformë Rrjeti social gjithashtu do të ofrojë së shpejti opsione për të kufizuar ndërveprimet me përdoruesit që mund …

Lexo më shumë

Çdo 30 sekonda më shumë se Zvicra

bitcoin, kriptovaluta, zvicra, energjia

Bitcoins konsumon 0,27% të energjisë elektrike  Bitcoin, kriptovaluta më e popullarizuar, konsumon më shumë energji elektrike se disa vende të ndryshme të botës. “Miniera”, sistemi i përdorur për të lëshuar bitcoins përmes fuqisë informatike të shumë kompjuterëve të shpërndarë në të gjithë globin, kërkon 60,45 terawatt orë energji në vit, …

Lexo më shumë