Ballina / TEKNOLOGJI (page 2)

TEKNOLOGJI

BE kërkon rregulla për monedhat digjitale

Shtetet anëtare të Bashkimit Evropian paralajmëruan Facebook-un dhe kompanitë tjera që po planifikojnë të kenë monedhat digjitale, se Bashkimi Evropian do të insistojë në një kornizë të duhur rregullatore, përpara çdo nisjeje të përdorimit të tyre. “Asnjë monedhë e re botërore nuk duhet të fillojë funksionimin, derisa sfidat dhe rreziqet …

Lexo më shumë

Mbahet konferenca ndërkombëtare mbi të dhënat e hapura “got data”

Open Data Kosovo në bashkëpunim me fondacionin ePanstwo, organizatë kjo që operon në Poloni, më 6 dhjetor 2019, organizojnë konferencën ndërkombëtare mbi të dhënat e hapura dhe iniciativat teknologjike në Kosovë dhe Evropë, titulluar “GOT_Data”. Kjo konferencë një-ditore do të mbledh organizata joqeveritare nga Evropa, përfaqësues të institucioneve publike dhe …

Lexo më shumë