TEKNOLOGJI

‘Apple’ detyrohet t’i paguajë mbi 500 milionë dollarë gjobë një universiteti

apple

Një gjykatë Amerikane urdhëroi Appletë paguajë 506 milion dollar për shkeljen e një patente të Universitetit të Wisconsin duke dyfishuar gjobën e dhënë më parë. Dyfishimi i gjobës me 272 milion dollar të tjera erdhi pasi Apple vijonte të shkelte patentën e teknologjisë së procesorit. Universiteti paditi në gjykatë Apple …

Lexo më shumë

Së shpejti vetura pa shofer

vetura pa shofer

Autopiloti Cruise PR-1, pretendon të jetë i pari në botë që mund të marrë kontrollin e makinës në autostradë, duke e mbajtur atë në mënyrë të sigurt në korsi dhe në distancë të përshtatshme me makinat e tjera. Ai është projektuar nga Kyle Vogt, përbëhet nga shumë senzorë në çati …

Lexo më shumë