Ballina / TEKNOLOGJI (page 102)

TEKNOLOGJI

Së shpejti vetura pa shofer

vetura pa shofer

Autopiloti Cruise PR-1, pretendon të jetë i pari në botë që mund të marrë kontrollin e makinës në autostradë, duke e mbajtur atë në mënyrë të sigurt në korsi dhe në distancë të përshtatshme me makinat e tjera. Ai është projektuar nga Kyle Vogt, përbëhet nga shumë senzorë në çati …

Lexo më shumë

Microsoft: Nuk do përgjojmë më e-mailat

Microsoft

Korporata botërore Microsoft paralajmëron se do t’i japë fund përgjimit të e-mailave privat të personave që dyshohej se po bëjnë transakcione të kundërligjshme të shitjes së patundshmërive. Ky paralajmërim bëri që shumë shfrytëzues të shërbimeve të aplikacioneve të Microsoft-it, t’i kthehen dhe ta rishikojnë kontratën e tyre të nënshkruar me …

Lexo më shumë

Të varfërit pa internet

internet

Mbi 1.3 miliardë njerëz nuk kanë përjetuar kurrë kënaqësinë që mund të sjellë interneti sepse në vendet ku jetojnë ata rrjeti i internetit nuk ekziston. Po ashtu , shumë njerëz të varfër në viset e ndryshme të botës nuk kanë pajisje teknologjike dhe nuk kanë mundësi të kyqen në internet, …

Lexo më shumë

Facebook mbushi 10 vjet

facebook

Rrjeti social më i madh në botë sot feston 10 vjetorin e krijimit. Me 1.2 miliardë përdorues dhe 500 milion faqe biznesi në mbarë botën, Facebook është kompania që shënon rritjen më të madhe të të ardhurave në dy vitet e fundit. Mark Zuckerberg, themeluesi i këtij rrjeti social, në …

Lexo më shumë

Paraja dixhitale Bitcoin

bitcoins

Njerëzit tani blejnë mallra, paguajnë për shërbimet, apo transferojnë para kudo në botë, duke i anashkaluar të gjitha bankat, kartat e kredit dhe shërbime të tjera financiare, madje edhe qeveritë. Gjithnjë e më shumë ata po përdorin paranë virtuale, që njihet si Bitcoin. E krijuar në vitin 2009 nga një …

Lexo më shumë