TEKNOLOGJI

Twitter si Facebook, video 360 gradë

twitter

Twitter ndjek Facebook dhe publikon videot direkt 360 gradë. Një mënyrë për të përfshirë më shumë përdoruesit e saj, e sidomos për të mos humbur përballë videove online, konkurrencës së ashpër nga YouTube dhe Instagram. Të gjithë përdoruesit e Twitter dhe Periscope, shpjegon mikroblogu, mund të shohin videot direkt me …

Lexo më shumë

Apple mund Samsung për Krishtlindjet

Apple ka mundur Samsung nën pemën e Krishtlindjeve. Sipas analistëve të Flurry, pothuajse gjysma e pajiseve të reja mobile dhe aplikacioneve në javën e Krishtlindjeve janë të lidhur me iPhone, dhe vetëm 21% për smartphone Samsung. Nga të dhënat për SHBA, përdoruesit amerikanë preferojnë smartphone gjithnjë e më të mëdhenj. …

Lexo më shumë

Teknologjia e prekjes

Imagjinoni të ecni nëpër rrugë thjesht duke marrë vibrime në këpucët tuaja. Apo të ndjesh shpime nga streçet e yoga, nëse provoni ushtrimin e jogës, Downward Dog. Për më tepër imagjinoni sikur ndjeni gjërat që prekni në botën e realitetit virtual. Kjo quhet shkenca e haptic (lidhja me ndjesinë e …

Lexo më shumë

Robotët për rastet e fatkeqësive

robotët

Ndërsa Italia përpiqet të rindërtohet pas tërmeteve vdekjeprurëse, shkencëtarët shpresojnë se një brez i ri robotësh do të ofrojë mbështetje më të mirë teknike për ekipet e shpëtimit në të ardhmen. Robotët janë ndërtuar për të kryer veprime të ndryshme në hapësira të rrezikshme dhe mjaft të vështira që kufizojnë …

Lexo më shumë

Trageti i pasagjerëve që punon me bateri

Ndërsa industria energjetike po transformohet ngadalë nga mbështetja tek lëndët djegëse me bazë fosile drejt burimeve të ripërtëritshme, një prej komponenteve thelbësore- bateria- po ashtu po njeh përparime. Bateritë moderne tani kanë kapacitete më të mëdha për ruajtjen e energjisë dhe marrin më pak kohë për t’u karikuar. Kjo nënkupton …

Lexo më shumë