TEKNOLOGJI

Ky është rekordi i ri teknologjik

Universiteti Politeknik i Torinos ka vendosur nje rekord teknologjik me shpikjen e lidhjes Wi-Fi midis një sensori dhe një marrësi më shumë se 700 km larg, konkretisht mes Sardenjës dhe Spanjës. Eksperimenti filloi në vitin 2017 dhe u krye nga universitetet iXem Labs, të cilat gjithmonë janë angazhuar për kërkime …

Lexo më shumë

Mac pro i ridizajnuar

Gjysmë viti pas njoftimit, Mac Pro i rinovuar i Apple së shpejti do të jetë në dispozicion. Kompania ka njoftuar klientët e interesuar që stacioni i punës dhe Pro Display XDR do të jenë në dispozicion nga 10 dhjetori. Apple ende nuk ka njoftuar për konfigurimin dhe çmimet e mundshme …

Lexo më shumë

Instagram vendos rregulla të reja

Instagram do të kërkojë nga anëtarët e saj të rinj të regjistrojnë datën e lindjes, pasi planifikon të prezantojë më shumë përmbajtje që i përshtaten grup-moshave specifike. Ky rrjet i ndarjes së fotografive sociale tashmë kërkon që përdoruesit të jenë të paktën 13-vjeç për të krijuar një llogari. Kërkimi i …

Lexo më shumë

AI : Modeli ekonomik i FB dhe Google kërcënim për të drejtat e njeriut

facebook

Vëzhgimi i gjithëpranishëm i operuar nga kompanitë Facebook dhe Google mbi miliarda njerëz paraqet një “kërcënim sistematik” për të drejtat e njeriut është akuza e Amnesty International. Në raport, OJQ-ja njeh rolin pozitiv të Google dhe Facebook në “lidhjen e botës dhe ofrimin e shërbimeve thelbësore për miliarda njerëz”. ”Modeli …

Lexo më shumë