Ballina / TEKNOLOGJI / KriptoZona (page 26)

KriptoZona

A është kjo vjedhja e vitit: 7 milionë dollarë vidhen për 3 minuta

​ Menjëherë pas mbarimit, CoinDash-i, Korporata Fillestare e monedhës (ICO) e 17 korrikut, ishte në telashe serioze. Kompania, e cila lejon tregtimin e kriptokracisë popullore Ether (“njësia e parave” e platformës Ethereum), kishte vendosur për një raund të madh grumbullimi fondesh, me investitorët që kishin mundësinë të investonin në CoinDash …

Lexo më shumë

OEK: Valuta digjitale nuk është e rregulluar me ligj

Oda Ekonomike e Kosovës (OEK) i bashkëngjitet Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) rreth informimit të publikut dhe bizneseve mbi rrezikun dhe nevojën për edukim, lidhur me përdorimin e valutave virtuale, të ashtuquajturat kriptovaluta sikurse bitcoin, ether etj. “Kriptovalutat gjenerohen dhe operojnë në sisteme kompjuterike në nivel botëror me një treg …

Lexo më shumë

Keqa: Valuta virtuale mund të rezultojë me humbje financiare

bitcoin

Monedha virtuale është shtrirë edhe në Kosovë, thonë ekspertë për çështje financiare. Kjo monedhë e quajtur ndryshe, Bitcoin, ekziston vetëm në rrjetet informatike, por me anë të së cilës mund të kryhen transaksione, sikurse me paranë e vërtetë. Monedhat virtuale, paraqiten në shumë forma, në fillim si monedha brenda lokaleve …

Lexo më shumë

Monedhat dixhitale janë një rrezik

Një zyrtar i lartë i Rezervës Federale Amerikane u shpreh se monedhat dixhitale janë të ekspozuara ndaj sulmeve kibernetike dhe aktiviteteve kriminale, prandaj janë të rrezikshme për tu përdorur. “Një monedhë dixhitale e një banke qëndrore do të shndërrohej në një shënjestër globale të sulmeve kibernetike,” tha Guvernatori Jerome Powell. Ai …

Lexo më shumë

Juncker: Rënia e 'Schengenit' nënkupton zhdukjen e Euros

Në rast të shpërbërjes së Schengenit, papunësia do të rritet, thotë Jean Cloud Junker, Presidenti i Komisionit Evropian. Ai poashtu ka paralajmëruar se pasojë e shpërbërjes eventuale do të jetë edhe shuarja e valutës Euro. “Schengeni është një nga të arriturat më të mëdha të integrimeve europiane. Pa te, pa lirinë e …

Lexo më shumë