Ballina / TEKNOLOGJI / KriptoZona (page 25)

KriptoZona

Deri në vitin 2025 rreth 2 milionë bankierë do të mbesin papunë

bankat

Për shkak të zhvillimit të teknologjisë gjatë pesë vjetëve të ardhshme rreth një e treta e punëve aktuale bankare do të zhduken, tha ish-shefi i Citigroup, Vikram Pandit, në një intervistë me Bloomberg. Inteligjenca artificiale dhe robotike ka zvogëluar nevojën për punëtorë në disa prej sektorë bankarë, siç janë kontabiliteti, …

Lexo më shumë

Monedha e (pa)rrezikshme virtuale qarkullon në Kosovë

bitcoin

Edhe në Kosovë ka filluar të përdoret monedha virtuale. Dhe ndonëse për të siguria nuk garantohet nga asnjë institucion, është instaluar edhe një aparat për blerjen e saj. Monedha virtuale, e quajtur ndryshe “Bitcoin”, ekziston vetëm në rrjetet informatike, por me anë të së cilës mund të kryhen transaksione, sikurse me …

Lexo më shumë