Ballina / TEKNOLOGJI

TEKNOLOGJI

Robotët argëtues

Kawaii,olympic, toyota

Krijesat e vogla me sy të mëdhenj do të mund të lëvizin krahët në mënyrë të telekomanduar dhe të sillen njësoj si spektatorët dhe sportistët Gjiganti japonez në fushën e automjeteve Toyota, sponsor i aktivitetit sportiv, prezantoi para medias disa robotë, ani pse ende jo gati për të performuar, por …

Lexo më shumë

A do të gjobitet Facebook me 5 miliardë dollarë ?

Facebook gjobitet nga Britania

Rregullatorët në SHBA kanë aprovuar propozim marrëveshjen që Facebook të gjobitet me 5 miliardë dollarë për shkelje të të dhënave të privatësisë, në ndërlidhje me skandalin me “Cambridge analytica”.  Gjoba ende duhet të finalizohet nga Departamenti i Drejtësisë, kurse deri tash për te pajtueshmëria është arritur vetëm në Komisionin Federal …

Lexo më shumë

Klonimi i fytyrës dhe zërit tuaj me fjalët që s’i ke thënë

deepfake

Trendi i tmerrshëm në internet mund të shkatërrojë reputacionin tuaj dhe askush nuk di si ta ndalojë Rritja e “deepfake”, ose videot e krijuara duke përdorur inteligjencën artificiale, ka ngritur shqetësime se si kjo teknologji mund të përdoret për përhapjen e keqinformimit dhe dëmtimin e reputacionit. Deepfake është një teknologji …

Lexo më shumë

Po na vjedhin identitetin

pasaporta, hotelet

Vjedhja e më shumë se 5 milion numrave të pasaportës nga të dhënat e hoteleve të vitit të kaluar vazhdon të shqetësojë konsumatorët se kriminelët po përdorin informacionin e tyre për mashtrime apo edhe udhëtime Ndryshe nga të dhënat e kartave të kreditit ose të rrjeteve sociale, ekzistojnë disa mekanizma …

Lexo më shumë