btcboss

Të tregtosh si Boss kërkon kohë dhe hulumtime

Gjatë viteve ka pasur shumë mësime për bazat shumë të tregtisë, treguesit e tregut dhe turmën e faqeve që mbledhin sasi të mëdha të të dhënave. Disa nga këto burime u japin tregtarëve një hap drejt tregtisë së tyre të parë. Tani, pas disa humbjeve dhe disa fitimeve me fat, këta individë janë të interesuar se si të lexojnë tregun.

Të mësuarit për tregti mund të jetë e vështirë, por ka kaq shumë ekspertë në terren dhe burime online që mund t’i mësojnë dikujt të bëjnë tregti me kriptovaluta. Gjëja e parë që duhet të kuptohet është se tregjet bitcoin janë shumë të ndryshme nga stoku juaj mesatar ose arenat tregtar FX. Në fakt, shumë njerëz do t’ju tregojnë se analiza teknike tradicionale (TA) nuk do të jetë kurrë e saktë kur bëhet fjalë për tregjet digjitale të monedhave. Megjithatë, ka nga ata që përdorin TA rregullisht në tregtinë ditore, bëjnë një jetë dhe parashikojnë ritme të shkurtra të çmimeve që ne të gjithë i njohim dhe i duam.

Gjëja e parë që një tregtar duhet të kuptojë është tabela më e zakonshme financiare e përdorur në industrinë e kriptopalurisë e cila është tabela e shandanit. Madhësia e çdo shandani paraqet një interval kohor të caktuar, dhe individët që studiojnë TA kërkojnë modele në treg. Kjo është kur do të dëgjoni rreth modeleve të caktuara të tabelave si “Krahët e kokës, Kupa e n Handle, Triple Top & Triple Bottom” dhe shumë fraza të tjera. Megjithatë, këta tregues të ndihmës model parashikojnë lëvizjet e çmimeve të kripto-monedhës në afat të shkurtër dhe afatgjatë. Ata thonë se pas memorizimit të modeleve të mjaftueshme, individët mund t’i shohin ato në mënyrë të nënkuptuar ndërsa tregtia e ditës.

Tregtarët e Kriptovalutav pastaj marrin gjërat në nivelin e ardhshëm duke përdorur një shumëllojshmëri të gjerë mjetesh që njihen gjithashtu për të ndihmuar në parashikimin e lëvizjeve të çmimeve në tregje. Një nga treguesit më të mëdhenj në treg që përdorin shumë tregtarë është të lëvizin të dhëna mesatare. Për shembull, një Mesazh i thjeshtë i lëvizjes (SMA) përdoret duke llogaritur mesataren e një vlere të mbylljes së aseteve digjitale gjatë një intervali të caktuar kohor. Një Mesatare Lëvizëse Eksponenciale (EMA) dhe Mesatarja e Lëvizjes së Zhvendosur (DMA) janë më komplekse sesa SMA. Një EMA përgjigjet në një mënyrë më të shpejtë për luhatjet e çmimeve ndërsa DMA lëviz në periudha të caktuara, kështu që një tregtar mund të parashikojë trendet e tregut.

Një tjetër mjet i dobishëm që përdoret në tregtimin e aseteve dixhitale është Indeksi Relativ i Forcës (RSI). Oshilatori në thelb përcakton momentin e çmimeve nëse ai ngjitet ose bie. Matja e shpejtësisë regjistrohet në mes të 0-100 dhe është një nga treguesit më të njohur tregtar në shumë tregje. Linja e zhurmshme në mënyrë tipike ndërthuret rreth anash, ose lart ose poshtë, dhe nëse vija ulet nën 30, tregu është i tepërt. Kur RSI fillon të ngjitet në të 70-at, atëherë analisti do të thotë se çmimi është mbivlerësuar.

Tani tregtarët e mirë mund të studiojnë të gjitha këto gjëra dhe të kuptojnë se si t’i përdorin këto lloje treguesish. Sidoqoftë, tregtarët e mençur po dëgjojnë gjithashtu në rrugët e kriptos, për të thënë kështu, pasi shumë entuziastë të kriptovalutav kanë kuptuar se lajmet dhe emocionet e komunitetit mund të lëvizin çmimin e Bitcoin. Për shembull, në qoftë se ka një hack të madh shkëmbimi ose një qeverisje në një afat të shkurtër, ndoshta mund të imagjinoni se çmimi i bitcoin-it do të bjerë poshtë. Nëse ka lajme pozitive si CME dhe Cboe hapjen e tregjeve të së ardhmes disa njerëz bast se çmimi do të rritet. Shumica e tregtarëve po dëgjojnë shumë për të gjitha ato që ndodhin në Bitcoin sepse ata kanë shumë ndikim në lojë.

Së fundmi, madje edhe një individ i cili është shumë i ditur për analizën teknike dhe gjithashtu ndjek rrugën shumë afër, mund të bëjë disa parashikime shumë të gabuara. Kriptovalutat si bitcoin shpesh mashtrojnë tregtarët, dhe të gjitha ato njohuri rrugore dhe TA shkon nga dëm. Tregtarët me aftësi të jashtëzakonshme të TA mund të humbasin këmishën e tyre për disa minuta në vendin e Bitcoin-it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.