Ballina / KOSOVA / Të hënën nis gjykimi ndaj serbit Z.Dj për krime lufte të kryera në lagjen Kristal të Pejës në vitin 1999

Të hënën nis gjykimi ndaj serbit Z.Dj për krime lufte të kryera në lagjen Kristal të Pejës në vitin 1999

Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës ka ushtruar aktakuzë kundër të pandehurit, Z.Dj, për veprat penale të krimeve të luftës, shkeljes së Konventave të Gjeneves, ku si pjesëtar i një grupi kriminal kishin vrrarë, dëbuar me dhunë nga shtëpitë e tyre, etj, gjitha këto kundër popullatës civile shqipëtare të kësaj lagje.

Prokuroria dhe mbrojtja e viktimave shqiptare kanë arritur të sigurojnë prova personale dhe materiale, dëshmitar okular, me të cilat do të përballet i pandehuri, ndërsa familjet e viktimave të kësaj lagje të Pejës në këtë rast përfaqësohen pa pagesë nga avokati i njohur Kujtim Kërveshi.

Portali Njeshi do t’iu mbaj të informuar rreth rrjedhës së këtij rasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.