fbpx
Eklipsi i Hënës
Eklipsi i Hënës

Të hënën ekslipsi, Toka do të errësohet për disa minuta

E gjitha bota pritet të errësohet plotësisht nesër për disa minuta. Shkencëtarët njoftojnë se nesër do të ndodh eklipsi i përgjithshëm diellor.

Sipas të dhënave më i dukshëm eklipsi do jenë në Amerika e Jugut, Oqeanin Atlantik dhe Afrikën e Jugut.

Po edhe pse eklipsi nuk do mund të shihet të gjithë botën do të ketë disa transmetime të drejtpërdrejta të ngjarjes dhe të gjithë mund të shohin fenomenin.

Një eklips diellor i plotë ndodh kur Hëna bllokon plotësisht diskun e Diellit dhe toka errësohet për disa minuta.

Eklipsi i fundit i plotë diellor ka ndodhur më 2 korrik 2019. Ndërkohë para shikohet që në vitin 2021 do të ketë katër eklipse, në 26 Maj, në 10 Qershor, në 19 Nëntor dhe në 4 Dhjetor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.