President Ursula von der Leyen

Të gjithë komisionerët e ri të Komisionit Evropian

Presidentja e Komisionit Europian President Ursula von der Leyen paraqiti sot ekipin e saj të ri të komisionerëve, sipas faqes zyrtare të Komisionit Europian.

Johannes Hahn (Austria) – komisioner për Buxhetin dhe Administrimin.

Didier Reynders (Belgjikë) – komisioner për Drejtësinë.

Mariya Gabriel (Bullgari) – komisionere për Inovacionin dhe Rininë.

Stella Kyriakides (Qipro) – komisionere për Shëndetësinë.

Kadri Simson (Estoni) – komisionere për Energjetikën.

Jutta Urpilainen (Finlandë) – komisionere për Partneritetin Ndërkombëtar.

Sylvie Goulard (Francë) – komisionere për Tregun e Përbashkët Dixhital.

Laszlo Trocsanyi (Hungari) – komisioner për Zgjerimin.

Phil Hogan (Irlandë) – komisionere për Tregtinë.

Paolo Gentiloni (Itali) – komisioner për Ekonominë.

Virginijus Sinkevičius (Lituani) – komisioner për Mjedisin dhe Oqeanet.

Nicolas Schmit (Luksemburg) – komisioner për Punën.

Helena Dalli (Malta) – komisionere për Barazinë.

Janusz Wojciechowski (Poloni) – komisioner për Bujqësinë.

Elisa Ferreira (Portugali) – komisionere për Kohezioni dhe Reformat.

Rovana Plumb (Rumani) – komisionere për Transportin.

Janez Lenarčič (Slloveni) – komisioner për Menaxhimin e Krizave.

Ylva Johansson (Suedi) – komisionere për Çështjet e Brendshme.

Këte listë të sygjeruar nga President Ursula von der Leyen duhet ta votojë Parlamenti i Bashkimit Evropian në mbledhjen e radhës.

Nëse kalojnë, këta persona do ushtrojnë detyrat e komisionerëve gjatë 5 vjetëve të ardhshëm.

Siç po shihet janë nominuar vetë 27 komisionerë, nga një prej secilit shtet anëtarë. Nuk është nominuar askush nga Britania e Madhe ngase ajo pritet që përfundimisht të dalë nga BE-ja me 31 tetor. /infoglobi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.