Tag Archives: zgjerimi

Shpresat e Maqedonisë për në BE

macron, maqedonia, be

Macron thotë se se nuk do të pranojë zgjerim të BE-së derisa vet brenda BE-ja të bëjë reformat e nevojshme Presidenti francez Emanuel Makron ka kritikuar mungesën e marrëveshjeve brenda BE-së për shpërndarjen e funksioneve udhëheqëse në Union dhe përsëri ka bërë thirrje për reofrma institucionale në Bashkimin Europian, transmeton …

Lexo më shumë

Kosova në gjendje të pafavorshme në agjendën e zgjerimit të BE-së

Të martën e ardhshme, Komisioni Evropian pritet të publikojë strategjinë për Ballkanin Perëndimor dhe afatet e mundshme të anëtarësimit të këtyre vendeve në Bashkimin Evropian. Projekt-dokumenti që është ende duke u diskutuar, me gjithë përfshirjen e të gjashtë vendeve të rajonit, parasheh që Serbia dhe Mali i Zi të hyjnë …

Lexo më shumë