Tag Archives: vërshimet

Japonia në alarm vërshimi

japonia, vershimet, siguria

Në disa zona raportohet për 100 mm shi të rënë në më pak se një orë Instituti meteorologjik  japonez e ka vendosur  nivelin e rrezikut në maksimum,  në 5. Këto shira të rrëmbyeshëm janë një fenomen i rrallë për Japoninë, dhe ndodhin një herë në disa dekada. Ndërkohë, edhe përmasat …

Lexo më shumë

Niveli i ujit po rritet

vershimet, klima, ngorhja globale

Ndryshimet klimatike për shkak ngrohjen globale po ndodhin për shkak të aktivitetit njerëzor Vala e fortë e nxehtësisë e javës së kaluar në Europë u shndërrua në stuhi, shi rrënjësor dhe erëra të forta këtë fundjavë. Vendet më të prekura ishin Italia, Spanja, Polonia, Franca dhe Austria. Shumë zona janë …

Lexo më shumë