fbpx

Tag Archives: vera

Kondicioneri nuk freskon

kondicioneri, vera

Kondicioneri, për të funksionuar, duke ngrohur apo ftohur ambientin ku ne rrimë, emeton gaze të dëmshme për shtresë e ozonit, me nivel të lartë karboni Sipas të dhënave vjetore të Zyrës së Banesave të Reja, të lëshuara nga Byroja e Regjistrimit në SHBA, në fillim të këtij muaji, 94% e …

Lexo më shumë

Kujdes nga temperaturat!

vera, temperatuar, rreziku, spitali

Për një javë katër mijë persona për shkak të temperaturave të larta me probleme shëndetësore Ngritja e temperaturave ka rritur edhe numrin e personave që po kërkojnë ndihmë mjekësore. Brenda 24 orëve, vetëm në Qendrën Emergjente të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, ndihmë mjekësore kanë kërkuar mbi 236 persona. Prej …

Lexo më shumë

A ka Kosova mungesë të ujit?

Vala e nxehtësisë, po parashihet të përfshijë edhe Kosovën Në raste të tilla kur stina e verës karakterizohet me temperatura të larta e reshje të pakta shiu, kryesisht mund të sjellë si pasojë rënien e nivelit të ujit në liqenet akumuluese në vend, duke shkaktuar reduktime në furnizimin me ujë …

Lexo më shumë

Terapia e verës

vera

Është e mirë, na bën mirë por dhe të bukur. Rrushi, i bardhë apo i zi, janë një gëzim për sytë dhe një shije. Por kanë dhe veti në shëndet, falë aftësisë së tyre pastruese, dhe një aleat i fuqishëm i bukurisë. Përdorimi i rushit dhe verës në kozmetikë tashmë …

Lexo më shumë