fbpx

Tag Archives: varreza

Cilat janë tiparet e varrezave shqiptare

varreza

Shqiptarët katolikë dhe ortodoksë kanë varre më të përpunuara, tradicionalisht me kryqe dhe simbole të tjera të krishtere. Në varrezat katolike të malësisë së Veriut gjenden edhe sot gurë varri dhe kryqe druri të zbukuruara me simbolet e artit popullor shqiptar – dielli, hëna, yje, zogj dhe gjarpërinj. Shkruan: Robert …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!