fbpx

Tag Archives: vaksina

Kur duhet marrë vaksina kundër fruthit

Për shkak të parandalimit të përhapjes së epidemisë së fruthit, Instituti i Shëndetësisë obligon të gjitha nënat që në moshën 9-mujore të fëmijëve të tyre t’ua japin vaksinën e fruthit. Në njoftimin e Komisionit Nacional për Sëmundje Ngjitëse dhe PZI thuhet se edhe fëmijët në moshën 5-vjeçare duhet të rivaksinohet …

Lexo më shumë

Pritet unifikimi i vaksinave. Do të mund t’i merrni disa në një

vaksina

Vaksinat e fëmijërisë mund të përmblidhen në një injeksion të vetëm. Shkencëtarët amerikanë po punojnë për zhvillimin e një teknologjie, e cila e depoziton vaksinën në kapsula mikroskopike që lëshojnë një herë dozën fillestare, e pastaj në kohë të caktuara edhe pjesën tjetër të përmbajtjes së tyre. Përpjekja ka dhënë …

Lexo më shumë