fbpx

Tag Archives: up

Rrahje mes profesorëve në UP

fakulteti-arteve

Sot në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”, përkatësisht në Fakultetin e Arteve ka ndodhur një rrahje mes dy profesorëve. Profesori Alban Nimani ka qenë ai që me një postim në Facebook ka shkruar se është sulmuar nga profesori Mehmet Behluli. Për këtë rast është njoftuar edhe Policia e Kosovës. Flora …

Lexo më shumë

UP planifikon ulje të pagesave dhe sanksione për profesorët

UP universiteti i kosoves

Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës, “Hasan Prishtina”, ka miratuar Rregulloren për të ardhurat personale të personelit akademik, shtesat për funksione, honorarët dhe komisionet e përhershme në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”. Me anë të kësaj rregulloreje janë bërë disa ndryshime thelbësore që përfshijnë: Reduktimin e temave të baçelorit dhe …

Lexo më shumë

Protestohet edhe sot

protesta

Protesta e studentëve për dorëheqjen e Rektorit të Universitetit ‘Hasan Prishtina’ do të vazhdojë edhe sot.  Protestuesve dje i janë bashkëngjitur edhe përfaqësues të shoqërisë civile por edhe të subjektit politik Vetëvendosje. Gjashtë studentë janë lënduar në protestën e se enjtes, ndërkohë që dhjetëra studentë të tjera janë trajtuar nga dy …

Lexo më shumë