fbpx

Tag Archives: universiteti

Studentët e botës vijnë në Kosovë

seminari, gjuha, universiteti

Nis edicioni i 19-të i Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës Universiteti i Prishtinës sot nisi edicionin e 19-të të Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës, në të cilin marrin pjesë 200 studentë ndërkombëtarë dhe vendorë, që do të ndjekin 17 kurse. Ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Kujtim Gashi, tha se …

Lexo më shumë

Drejtori i EQAR’it thotë se përjashtimi i Kosovës do t’i izolojë studentët kosovarë

Universiteti hasan prishtina

Përjashtimi i Agjencisë së Kosovës për Akreditim nga Regjistri Evropian për Cilësi të Arsimit të Lartë (European Quality Assurance Register for Higher Education – EQAR) do të ketë pasoja të mëdha për studentët e diplomuar kosovarë që duan të vazhdojnë studimet në ndonjë universitet ndërkombëtarë. Drejtori i EQAR, Colin Tuck …

Lexo më shumë

UP planifikon ulje të pagesave dhe sanksione për profesorët

UP universiteti i kosoves

Këshilli Drejtues i Universitetit të Prishtinës, “Hasan Prishtina”, ka miratuar Rregulloren për të ardhurat personale të personelit akademik, shtesat për funksione, honorarët dhe komisionet e përhershme në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina”. Me anë të kësaj rregulloreje janë bërë disa ndryshime thelbësore që përfshijnë: Reduktimin e temave të baçelorit dhe …

Lexo më shumë