fbpx

Tag Archives: uji

Ndotja e ujit po kërcënon njerëzimin

uji, bb, obsh, be

Planet botërore për t’i dhënë fund shkatërrimit të mjedisit, varfërisë dhe vuajtjes deri në vitin 2030 Raporti i Bankës Botërore paralajmëroi për efektet e ndotjes së ujit në shëndet, ekonomi, arsim dhe bujqësi në vendet e pasura dhe të varfra, pa dallim, përcjell albinfo.ch. Ndotja e ujit po kërcënon gati …

Lexo më shumë

A ka Kosova mungesë të ujit?

Vala e nxehtësisë, po parashihet të përfshijë edhe Kosovën Në raste të tilla kur stina e verës karakterizohet me temperatura të larta e reshje të pakta shiu, kryesisht mund të sjellë si pasojë rënien e nivelit të ujit në liqenet akumuluese në vend, duke shkaktuar reduktime në furnizimin me ujë …

Lexo më shumë

Uji që shëron migrenën

Lëngu i kokosit, quajtur ndryshe si ‘Lëngu i Jetës’, ka vlera tepër ushqyese dhe ofron një gamë të gjerë të përfitimeve shëndetësore. Shumë studime kanë treguar se ai vepron si antioksidant i fuqishëm, anti-inflamator, antibakterial, dhe si agjent antiviral, duke ndihmuar në trajtimin e kushteve shëndetësore të ndryshme.Lëngu i kokosit …

Lexo më shumë

Shtrenjtohet uji

uji

Autoriteti Rregullator për Shërbime të Ujit në fund të dhjetorit 2017 ka lëshuar urdhëresë për rritje të tarifës së ujit në shtatë kompani rajonale të ujësjellësit për vitet 2018 – 2020. Kjo urdhëresë ka hyrë në fuqi nga janari i vitit 2018. Në KRU “Prishtina” në Prishtinë tarifa e ujit është …

Lexo më shumë

A është cilësor uji në Kosovë

uji

Kompania e Ujësjellësit Rajonal “Prishtina”, prej së cilës furnizohen me ujë të pijes afër gjysmë milioni banorë të Kosovës, garanton qytetarët se uji që distribuojnë, është cilësor dhe i pijshëm. Zëdhënësja e Ujësjellësit Rajonal “Prishtina”, Arbërie Zogiani, në një prononcim për Radion Evropa e Lirë, thotë se uji është i …

Lexo më shumë