fbpx

Tag Archives: Trashëgimia

Aplikacioni për trashëgimi kulturore, e punuan nxënësit

aplikacioni trashegimia

Projekti i tre nxënësve të Shkollës Digjitale, Tea Reçica, Liburna Mehmeti dhe Robert Pira, synon promovimin e trashëgimisë, duke ofruar qasje në informata përmes teknologjisë mobile. Tashmë qytetarët e Kosovës e sidomos turistët do ta kenë shumë më të lehtë të eksplorojnë trashëgiminë kulturore . Aplikacioni “Trashëgimia Kulturore e Prishtinës” …

Lexo më shumë

2400 objekte të trashëgimisë të humbura

2400 objekte të trashëgimisë të humbura, problem pronësia private për regjistrimin e veprave të pasurisë kulturore Konferenca “Lufta kundër trafikimit të paligjshëm të pasurisë kulturore: Sfidat dhe nevoja për ndërgjegjësim” risolli problemet që janë në objektet e trashëgimisë kulturore. Edhe pse flitet se është në zbatim një plan kombëtar i …

Lexo më shumë