fbpx

Tag Archives: toka

Epoka e drunjëve

drunjt, karboni, ajri, toka

Vetë me drunjë ulim CO2 Një ekip studiuesish ka përllogaritur se ka mjaftueshëm vend në Tokë për të mbjellë drunjë në gjendje që të thithin dy të tretat e karbonit të pranishëm në atmosferë, një zgjidhje ndaj ngrohjes klimatike. Studimi, i zhvilluar nga profesorët e universitetit “ETH Zurich” dhe i …

Lexo më shumë

Sa njerëz mund të mbajë Toka?

toka

Në Tokë jetojnë aktualisht rreth 7 miliardë njerëz, por me rezervat e kufizuara, kur do të mbesim pa furnizime? Prodhimi i ushqimit merr pothuajse gjysmën e sipërfaqes së tokës së planetit dhe kërcënon të marrë edhe pjesën tjetër të tokës. Mendohet se popullsia globale e Tokës deri në fund të …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!