fbpx

Tag Archives: thesari mesjetar

Zbulohet thesari mesjetar

thesari_infoglobi

Një thesar i madh është zbuluar gjatë një gërimi në Abbey të Cluny. Gjatë gërmimeve në një ndërtetsë të vjetër janë gjetur 2.200 monedha argjendi, 21 florinj, 1 unazë floriri me vulë dhe objekte të tjera argjendi. Thesari mesjetar i përket shekullit të 12-të. “Në fillim menduam se ishte bronz …

Lexo më shumë