Tag Archives: stresi

Lulet që largojnë stresin!

lulet_infoglobi

Nëse punon në një zyrë me orë të zgjatura, ndoshta përballë një kompjuteri apo pajisjeve të tjera elektronike atëherë duhet të mendoni që ambientit tuaj t’i shtoni të paktën një lule. Studimet kanë vërtetuar se reduktojnë 30% të lodhjes, dhimbjen e kokës si dhe irritimin e syve. Lulet, përpos të …

Lexo më shumë

Si ta menaxhojmë stresin

stresi

Një psikologe ndërsa trajnonte audiencën mbi menaxhimin e stresit, ngriti një gotë me ujë dhe të gjithë po prisnin që ajo të pyeste – “Gjysmë e zbrazët apo gjysmë e plotë?” Në vend të kësaj, ajo pyeti: – “Sa e rëndë është kjo gotë uji?” Përgjigjet variuan nga 250g deri …

Lexo më shumë

Lufto stresin me frymëmarrje

frymemarrja

Për shumë kend stresi dhe nervoza janë pjesë e përditshmërisë, por ndonjëherë njerëzit e kanë të vështirë t’i kontrollojnë këto dy fenomene negative. Megjithatë, ekziston një teknikë e budistëve për relaksim dhe qetësim të mendjes, e të cilën më poshtë e sjellim për ju: Vendoseni njërën dorë në ballë, ndërsa …

Lexo më shumë