fbpx

Tag Archives: Spanjë

Spanjë: Kushtetuesja anulon vendimin për pavarësinë e Katalonisë

kataloni

Gjykata Kushtetuese e Spanjës (TC) ka anauluar unanimisht vendimin për shpalljen e një anshme të pavarësisë së Katalonisë . Deklarata e Pavarësisë ishte shpallur nga autoritetet rajonale të Katalonisë, përkatësisht nga Parlamenti rajonal më 27 Tetor . Gjykata Kushtetuese e Spanjës  konsideron se Deklarata e Pavarësisë së Katalonisë “paraqet një …

Lexo më shumë

Spanjë: Shkarkohet qeveria e Katalonjës, shpallen zgjedhjet e reja

kataloni

Në Spanjë gjendja po përkeqësohet. Katalonja shpall pavarёsinё dhe qeveria e Madridit aktivizon nenin 155 tё ashtuquajturin „opcion nuklear”. Spanja shkarkoi të premten qeverinë rajonale të Katalonjës, shpërndau parlamentin e saj dh shpalli zgjedhjet e parakohshme për 21 dhjetorin në një përpjekje për të tejkaluar krizën më të rëndë politike …

Lexo më shumë