fbpx

Tag Archives: sindikatat

Historia e sindikatave në SHBA

sindikatat

Sindikatat kanë egzistuar në Shtetet e Bashkuara që nga fundi i shekullit 19-të. Ato u krijuan për të mbrojtur punëtorët nga abuzimet në punë, pagat e padrejta dhe kushtet e pasigurta të punës. Një prej momenteve më të rëndësishme në historinë e sindikatave amerikane ndodhi me 8 dhjetor 1886, kur …

Lexo më shumë