fbpx

Tag Archives: Siguria

Japonia në alarm vërshimi

japonia, vershimet, siguria

Në disa zona raportohet për 100 mm shi të rënë në më pak se një orë Instituti meteorologjik  japonez e ka vendosur  nivelin e rrezikut në maksimum,  në 5. Këto shira të rrëmbyeshëm janë një fenomen i rrallë për Japoninë, dhe ndodhin një herë në disa dekada. Ndërkohë, edhe përmasat …

Lexo më shumë

BE me masa të reja kundër krimit kibernetik

Komisioni Evropian ka propozuar një sërë masash kundër, siç ka thënë, “rritjes dramatike të krimit kibernetik”. Përmes një deklarate të lëshuar të martën, Komisioni tha se propozon ngritjen e një agjencie të re evropiane për sigurinë kibernetike, e cila do ta plotësonte agjencinë ekzistuese të sigurisë së informacionit”. Komisioni tha …

Lexo më shumë

Heathrow pezullon disa fluturime, shkak siguria

Londër: Aeroporti i Londrës, Heathrow ka pezulluar përkohësisht disa fluturime në njërin nga 5 terminale të aeroportit. Zyrtarët e aeroportit thonë se pezullimet e fluturimeve janë bërë “për shkaqe të sigurisë”, por zyra për media e aeroportit nuk ka dhënë detaje tjera. “Ne jemi duke punuar në terminalin 3 në Heathrow, pas …

Lexo më shumë

Armatimi: Vjet u shpenzuan 1.686 mld USD

“Bota ka rritur shpenzimet për armatimin, ndërsa diplomacia po tërhiqet”, thotë në studimin e tij të fundit Instituti Ndërkombëtar i Kërkimeve të Paqes, me seli në Stokholm. Raporti tregon se shpenzimet globale për armatimin janë rritur për herë të parë që nga viti 2014. Sipas “SIPRI”-t, vitin e kaluar vendet …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!