Tag Archives: Shqipëria

Nderi i Kombit

Petro Nini Luarasi, korca,kosova, shqiperiaq, gjuha shqipe

Petro Nini Luarasi, 108 vjetori i lindjës së priftit, shkrimtarit, mësuesit, patriotit  Figura e shquar e kombit prifti, shkrimtari, mësuesi Petro Nini Luarasi vdiq si martir i gjuhës shqipe duke mos e gëzuar shpalljen e pavarësisë së Shqipërisë. Luarasi lindi më 22 prill të vitit 1865 në Luaras të Kolonjës …

Lexo më shumë

Ngordhi Zhaku, luani i Fierit

luani, zhaku, franca, shqiperia, kafshet

Ishte shumë vonë për Zhakun, veshkat e tij ishin shumë të dëmtuara Ka ngordhur luani i kopshtit zoologjik “Safari Park”, vetëm dy muaj pasi u largua nga Shqipëria për në Holandë. I njohur me emrin Zhak, ai ishte një nga luanët e keqtrajtuar në kopshtin zoologjik të Fierit. Në muajin …

Lexo më shumë

13 tetor shqiptarët rivotojnë

presidenti,zgjedhjet, shqiperi, politika,kriza

Ilir Meta kërkon zgjedhjet të parakohshme Presidenti Ilir Meta ka propozuar zgjedhje të parakohshme parlamentare dhe presidenciale për të zgjidhur krizën politike në Shqipëri. Në konferencë, Meta u shpreh: “Në 13 tetor edhe zgjedhje të përgjithshme edhe zgjedhje për presidentin. Dhe unë do kandidoj për president me këto kompetenca. Edi …

Lexo më shumë

Viti 1922 dhe propaganda për Shqipërinë

Viti 1922 dhe propaganda për Shqipërinë

Komisioni i Lidhjes së Kombeve më 12 maj të vitit 1922, kishte publikuar informacionin përfundimtar mbi Shqipërinë. Në të kundërshtohet ideja se shqiptarët për arsye të ndarjeve fetare nuk janë të aftë të udhëheqin një shtet modern. Ata sipas informacionit, “bashkohen nga zakonet e përbashkëta, traditat shekullore, si dhe nga …

Lexo më shumë
error: Content is protected !!