Tag Archives: Shqipe

Shqipe e vjetër 4200 vjet

shqip_infoglobi

Një dokument monumental i plotë i mbishkruar në një tullë në një prej qyteteve më të lashtë të Shumerit, Lagash-it, qytet ku nderohej zot Ninurta, i Urti me simbolin e tij Shqipen dykrenore. Shkruan sumerologu Anastas Shuke Ninurta quhej edhe Ninip dhe ishte djali trashëgimtar i Enlil-it (yll i yllit, …

Lexo më shumë