Tag Archives: Shiler

Dy shekuj e 9 vite pa Shiler-in

209 vjet më parë vdiq Shiler, (10 nëntor 1759 -9 Maj 1805). Filozofi, poeti, dramaturgu, historiani, një prej klasikëve më të shquar gjerman. Shumë pjesë teatrale të tij i përkasin galerisë gjermane të pasurive që trashëgohen si testament i vetëdijes dhe të vetvetishmes. Baladat e skalituar pre tij radhiten në …

Lexo më shumë