Tag Archives: shengen

BE’ja bën planin për një “zonë ushtarake Shengen”

Komisioni Europian prezantoi sot një plan veprimi për të përmirësuar lëvizshmërinë e trupave dhe të pajisjeve ushtarake në kontinentin europian, në kuadrin e tensioneve në rritje me Rusinë. Objektivi i Brukselit është që të heqë përgjithnjë pengesat ligjore që pengojnë lëvizjet ushtarake ndërkufitare dhe për të përshtatur infrastrukturat rrugore dhe …

Lexo më shumë

Në Shengen vetëm me pesë Euro

Udhëtarët pa viza këtej e tutje duhet të regjistrohen për hyrje-daljet në zonën Shengen. Synimi është më shumë siguri. Komisioni i BE-së prezantoi të mërkurën (16.11) në Bruksel sistemin elektronik të emërtuar “ETIAS” për regjistrimin e udhëtarëve. Me këtë sistem do të regjistrohen të gjithë turistët apo ata që udhëtojnë …

Lexo më shumë

DW: Dilemat rreth Shengenit

shengen shenja vizat

Për shkak të abuzimive masive me mungesën e kontrolleve, sistemi i Shengenit po vihet në pikëpyetje. Të shkosh nga Lisbona në Athinë, nga Palermoja në Stokholm pa u kontrolluar asnjë herë në kufi. Sistemi i Shengenit e ka bërë të mundur këtë. Marrëveshja e Shengenit është një nga arritjet më …

Lexo më shumë