Tag Archives: shëndeti

Hulumtimet sygjerojnë se mediat sociale shkaktojnë probleme mendore

instagram selfie

Llogaritë adiktive të modeleve të fitnesit, të udhëtimeve ekzotike dhe momenteve të përsosura të fotografive shpesh nuk përputhen me jetët tona relativisht rutinore. Disavantazhi i shkaktuar nga ky hendek është se një numër i madh i hulumtimeve sugjerojnë se mediat sociale po kontribuojnë në problemet e shëndetit mendor si ankthi, …

Lexo më shumë

Kultura e punës jasht orarit

puna, orari, shendeti

Depresioni dhe ankthi i kushtojnë ekonomisë botërore 1 trilion dollarë në aspektin e humbjes së produktivitetit Një projekt kërkimi botëror i ndërmarrë nga një grup i shërbimeve të sigurimit, Maxis GBN, ka gjetur se punonjësit në Emiratet e Bashkuara të Arabeve punojnë më shumë orë përtej orarit të punës se …

Lexo më shumë

Kujdes nga temperaturat!

vera, temperatuar, rreziku, spitali

Për një javë katër mijë persona për shkak të temperaturave të larta me probleme shëndetësore Ngritja e temperaturave ka rritur edhe numrin e personave që po kërkojnë ndihmë mjekësore. Brenda 24 orëve, vetëm në Qendrën Emergjente të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, ndihmë mjekësore kanë kërkuar mbi 236 persona. Prej …

Lexo më shumë