Tag Archives: rreziku

Kujdes nga temperaturat!

vera, temperatuar, rreziku, spitali

Për një javë katër mijë persona për shkak të temperaturave të larta me probleme shëndetësore Ngritja e temperaturave ka rritur edhe numrin e personave që po kërkojnë ndihmë mjekësore. Brenda 24 orëve, vetëm në Qendrën Emergjente të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës, ndihmë mjekësore kanë kërkuar mbi 236 persona. Prej …

Lexo më shumë

Demokracia në rrezik

SEBASTIANO MAFFETTONE

Opinioni publik, që është baza e demokracisë, ka nevojë edhe ai për kohë, për maturi dhe për reflektim që të jetë i arsyeshëm. Kur një gjë e tillë nuk ndodh, atëhere kemi një problem të thellë për sferën publike dhe për demokracinë përfaqësuese, cilësia e së cilës varet pikërisht nga …

Lexo më shumë

Serwer: Ballkani në rrezik nga dhuna dhe paqëndrueshmëria politike

Ballkani_infoglobi

Rreziku i një ripërtëritjeje të dhunës dhe paqëndrueshmërisë politike po rritet në Ballkan, sipas analistit Daniel Serwer, një njohës i mirë i problematikave të rajonit. Dekadat e progresit në pajtimin e paskonfliktit dhe rimëkëmbjen ekonomike në vazhdën e ndërhyrjeve të udhëhequra nga Shtetet e Bashkuara të viteve 1990, janë venitur, …

Lexo më shumë