Tag Archives: Reagimet

Kosnett: Vendimi për mosakreditimin e universiteteve është korrekt

Philip Kosnett

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara në Kosovë, Philipp Kosnett, ka mbështetur vendimin e Agjencisë së Akreditimit të Kosovës për t’iu tërhequr akreditimin disa institucioneve të arsimit të lartë. “Është roli i saj që të marrë vendime objektive dhe të bazuara në standarde, për t’iu siguruar studentëve të Kosovës arsimin cilësor …

Lexo më shumë

Vrasja e Ivanoviqit, reagojnë politikanët, kërkojnë zbardhjen e saj

Lideri i iniciativës qytetare “Liria, Demokracia, Drejtësia” [SDP] në Kosovë, Oliver Ivanoviq, nuk u ka mbijetuar plagëve, pas sulmit ndaj tij me armë zjarri, në mëngjesin e së martës në Mitrovicën veriore. Reagimet për vrasjen janë të shumta. Vrasjen te kanë dënuar liderët e Kosovës, përfaqësues të bashkësisë ndërkombëtare në …

Lexo më shumë

Reagimet rreth Speciales

Thaqi

Pendimi i kreut të shtetit të Kosovës për themelimin e Gjykatës Speciale për krimet luftës në Kosovë, nuk mund të prodhojë asnjë efekt në raport me vet gjykatën por as ndonjë reagim të opinionit karshi kësaj gjykate, vlerësojnë njohësit e zhvillimeve politike dhe të aspekteve juridike në Kosovë. Presidenti i …

Lexo më shumë