fbpx

Tag Archives: QKUK

Në QKUK realizohet për herë të parë operimi i aortës

shendetesia_QKUK_infoglobi

Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës është bërë për herë të parë operimi i aortës. Një paciente 68-vjeçare, nga Prishtina, është operuar me sukses në Klinikën e Kardiokirurgjisë të QKUK’së. Pacientja ishte paraqitur në gjendje të rëndë në Emergjencën e QKUK’së, ku i ishte realizuar diagonostikimi urgjent. I ishte konstatuar …

Lexo më shumë

QKUK ka mungesë të barnave esenciale

QKUK

Institucionet publike shëndetësore vazhdojnë të përballen me mungesë barnash nga lista esenciale, si dhe të materialit shpenzues të nevojshëm për trajtimin e pacientëve. Buxheti për shëndetësi ndër vite ka qenë rreth 180 milionë euro, derisa për vitin 2018, ky buxhet është rritur në 200 milionë. Megjithatë, pacientët janë duke vazhduar …

Lexo më shumë