fbpx

Tag Archives: puna

Kultura e punës jasht orarit

puna, orari, shendeti

Depresioni dhe ankthi i kushtojnë ekonomisë botërore 1 trilion dollarë në aspektin e humbjes së produktivitetit Një projekt kërkimi botëror i ndërmarrë nga një grup i shërbimeve të sigurimit, Maxis GBN, ka gjetur se punonjësit në Emiratet e Bashkuara të Arabeve punojnë më shumë orë përtej orarit të punës se …

Lexo më shumë

Bosi ta ndalon edhe telefonin

celulari, puna, shefi

Përdorimi i celularit në punë së shpejti mund të ndalohet nga punëdhënësit, pasi shefat e sektorëve përkatës përpiqen të rrisin produktivitetin Ky vendim është paralajmëruar nga sindikatat për të ndaluar punonjësit që humbin kohë duke kontrolluar mediet sociale, pasi disa menaxherë nuk i besojnë stafit të tyre në vetëkontrollin e …

Lexo më shumë

Mjekët nuk i mbron ligji në punë

shendetesia

Të drejtat e punëtorëve shëndetësorë në Kosovë nuk mbrohen me ndonjë ligj të veçantë. Vakuumi ligjor, besohet se ka ndikuar në shtimin e rasteve të sulmeve apo edhe kërcënimeve e fyerjeve që u bëjnë atyre në vendin e punës, qoftë pacientët apo qytetarët që vizitojnë të afërmit e tyre nëpër …

Lexo më shumë